Haryana GK part 7 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK  part 7 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK part 7 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK part 7 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK  part 7 / 100 of total 2000 questions series

Frontier IAS coaching centre which is a part of Pinnacle New Era Education Pvt Ltd has started Haryana general Knowledge (GK ) questions series. These questions will be useful for Haryana civil services ( HCS ) exam and Haryana staff Selection commission ( HSSC) exams.

Haryana GK  part 7 / 100 of total 2000 questions series

This series will cover everything related to Haryana. Topics will be covered under this would be:

  1. Haryana current GK
  2. Haryana History
  3. Modern Haryana
  4. Haryana politics , administration and democracy
  5. Haryana movements
  6. Haryana Geography
  7. Haryana Economy
  8. Haryana Culture and heritage
  9. Haryana sports
  10. Haryana personalities
  11. Haryana Education and science
  12. Haryana issues
  13. Haryana policies and programs
  14. Haryana Budget
  15. Haryana Economic survey

Haryana GK part 7 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK Quiz Part 7 :

Q1.Nahar Singh International Stadium is situated in the district of

  1. Faridabad
  2. Gurugram
  3. Rohtak
  4. Chandigarh

Ans :A

Q2.Who founded the Bhiwani Boxing Club ?

  1. Jagdish singh
  2. Manoj Kumar
  3. Vijender singh
  4. Jasjeet Kaur

Ans :A

Q3.The Brahman caste “Bias” comes from

  1. Rajasthan
  2. Gujarat
  3. Maharashtra
  4. Punjab

Ans :B

Q4.Rao tula ram revolted in the 1857 revolt is the leader of

  1. Ahirs
  2. Jats
  3. Rajputs
  4. Meos

Ans :A

Q5.On which date Haryana Panchayati Raj Act came into force ?

  1. 1st april,1994
  2. 22nd april,1994
  3. 1st april, 1993
  4. 23 april, 1994

Ans :B

Q6.How many assembly seats are reserved for scheduled castes in Haryana ?

  1. 20
  2. 17
  3. 16
  4. 22

Ans : B

Q7.Badli constituency comes under the district of

  1. Rohtak
  2. Jhajjar
  3. Bhiwani
  4. Gurugram

Ans : B

Q8.Panchkula is famous for

  1. Watches
  2. Utensils
  3. Electronic
  4. Sun glasses

Ans :C

Q9.Chhathi dance is a romantic dance and performed at

  1. night time
  2. morning time
  3. noon time
  4. evening time

Ans :A

Q10.Which of the following dance forms is performed only by Males ?

  1. Ratvai
  2. Gugga
  3. Saang
  4. Loor

Ans : B

Q11.Pathri Mata ka Mela is held in which district of Haryana

  1. Panipat
  2. Sirsa
  3. Karnal
  4. Bilaspur

Ans : A

Q12.Lord Parsuram Temple is situated in Haryana in the district of

  1. Panipat
  2. Bhiwani
  3. Rewari
  4. Palwal

Ans : D

Q13.In which of the following districts Kakori Hydel Project is located

  1. Panipat
  2. Rohtak
  3. Sonipat
  4. Gurugram

Ans  : C

Q14.The NH-2 in haryana passes through the district of

  1. Gurugram
  2. Kurukshetra
  3. Karnal
  4. Faridabad

Ans : D

Q15.Which of the following is known as Brass town of Haryana ?

  1. Jagadhri
  2. Narnaul
  3. Kaithal
  4. Kundli

Ans :A

Q16.Which of the following major tree species covers maximum area in Haryana ?

  1. Kikar
  2. Eucalyptus
  3. Khair
  4. Shisham

Ans :B

Q17.Saline soil occurs in parts of

  1. Sonipat
  2. Rohtak
  3. Gurugram
  4. All of these

Ans : D

Q18.The soil of Ambala suffer from the problem of



  1. Wind erosion
  2. soil erosion
  3. Salinity
  4. Alkalinity

Ans : B

Q19.Which of the following lake is a wild life sanctuary also ?

  1. Badhkal lake
  2. Damdama lake
  3. Bhindawas lake
  4. Karnal sarovar Lake

Ans :C

Q20.Which of the following states of haryana lies in its east ?

  1. Rajasthan
  2. Uttar Pradesh
  3. Himachal Pradesh
  4. Punjab

Ans : B

YOU MAY ALSO LIKE :-

http://baljitdhaka.com/blog/hcs-syllabus-guidance-approach-coaching/

http://baljitdhaka.com/blog/hpsc-naib-tehsildar-new-online-coaching-batch-from-7th-jan/

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!