Haryana GK part 15 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK  part 15 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK part 15 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK part 15 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK  part 15 / 100 of total 2000 questions series

Frontier IAS coaching centre which is a part of Pinnacle New Era Education Pvt Ltd. has started Haryana general Knowledge (GK ) questions series. These questions will be useful for Haryana civil services ( HCS ) exam and Haryana staff Selection commission ( HSSC) exams.

Haryana GK  part 15/ 100 of total 2000 questions series

This series will cover everything related to Haryana. Topics will be covered under this would be:

  1. Haryana current GK
  2. Haryana History
  3. Modern Haryana
  4. Haryana politics , administration and democracy
  5. Haryana movements
  6. Haryana Geography
  7. Haryana Economy
  8. Haryana Culture and heritage
  9. Haryana sports
  10. Haryana personalities
  11. Haryana Education and science
  12. Haryana issues
  13. Haryana policies and programs
  14. Haryana Budget
  15. Haryana Economic survey

Haryana GK part 15 / 100 of total 2000 questions series

Haryana GK Quiz Part 15 :

Q1.Where is the famous and old temple of Sita Mata established at Haryana ?

(A) Gurgaon
(B) Hisar
(C) Narnaul
(D) Rohtak

Q2.Who was the founder of Vishal-HaryanaParty of Haryana ?

(A) Rao Virendra Singh
(B) Om Prakash Chautala
(C) Hukum Singh
(D) Bhagwat Dayal Sharma

Q3.“Banwali” the main land of Indus civilization is situated in which district of Haryana—

(A) Hisar
(B) Rewari
(C) Faridabad
(D) Panchkula

Q4.At which place of Haryana did a battle between Mohd. Gauri and Prithvi Raj
Chauhan take place in Medieval period of 1191 and 1192 ?

(A) Gharonda
(B) Taraori
(C) Asandh
(D) Nising

Q5.Haryana State is the—

(A) Southern State
(B) North-Western State
(C) Eastern State
(D) South-Eastern-State

Q6.Palwal city of Haryana is in which district of the state?

(A) Panchkula
(B) Fatehabad
(C) Yamuna-Nagar
(D) Faridabad

Q7.Which state of the country is famous as ‘Land of Milk and Curd’—



(A) Himachal Pradesh
(B) Uttaranchal
(C) Haryana
(D) Punjab

Q8.Where is the Bata Shoe manufacturing factory situated in Haryana ?

(A) Panipat
(B) Faridabad
(C) Bhiwani
(D) Palwal

 

Q9.Where is the Manzi Shaib Gurudwara situated?

(A) Kaithal
(B) Jhajjar
(C) Fatehabad
(D) Rewari

Q10.The district of Haryana has miximum area is—

(A) Ambala
(B) Gurgaon
(C) Bhiwani
(D) Sonipat

 

ANSWERS:-

(1).A

(2).A

(3).A

(4).B

(5).B



(6).D

(7).C

(8).B

(9).A

(10).C

 

YOU MAY ALSO LIKE :-

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!